Miód Manuka MGO 250+ 250 g i 500 g

Dostępność:
Jest Jest

Opakowanie: 250 g i 500 g

 

Informacja o produkcie:

Nowozelandzki Miód Manuka MGO™ 250+ charakteryzuje się bardzo wysoką, certyfikowaną zawartością methylglyoxalu na poziomie 250 mg/kg.

 

Miód Manuka MGO jest produkowany przez pszczoły żywiące się nektarem z kwiatów rośliny o nazwie Manuka, która rośnie tylko w Nowej Zelandii.

 

Działanie:

  • ma korzystny wpływ na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego,
  • dobroczynni działa na układu odpornościowego,
  • poprawia wygląd skóry.

 

Z dotychczas przeprowadzonych badań wynika, że Miód Manuka MGO™ jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu - na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg.

 

Miód Manuka nie jest lekiem ani substytutem leku. W przypadku leczenia chorób zaleca się kontakt z lekarzem oraz pozostawanie pod jego opieką.

 

Sposób użycia: Należy spożywać 1-2 łyżeczki 3 razy dziennie przed posiłkiem. Opakowanie 500g przy spożywaniu trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około miesiąc.

 

Producent: MANUKA HEALTH NEW ZEALAND