Soja - nasiona na kiełki 20 g

Dostępność:
Jest Jest

Opakowanie: 20 g

Informacja o produkcie:

Kiełków soi nie powinno się spożywać na surowo, tylko po lekkim podduszeniu (w wodzie lub na parze), co znacznie ułatwia ich przyswajalność i poprawia smak. Charakteryzują się orzechowym smakiem i najlepiej komponują się w daniach kuchni chińskiej.

Mają orzechowy smak. Najlepiej komponują się w daniach kuchni chińskiej.

Sposób użycia:

W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: nasiona należy moczyć od 10 do 12 godzin w letniej, przegotowanej wodzie. Następnie, należy ułożyć je na talerzu wyłożonym wilgotną gazą lub ligniną i odstawić w ciepłe, zacienione miejsce. Co kilka godzin całość należy spryskiwać wodą. Po 4-6 dniach kiełki są gotowe do spożycia.

Producent: DIET FOOD