Miód Manuka MGO 250+ 250 g i 500 g
Opakowanie: 250 g i 500 g
Informacja o produkcie:
Nowozelandzki Miód Manuka MGO™ 250+ charakteryzuje się bardzo wysoką, certyfikowaną zawartością methylglyoxalu na poziomie 250 mg/kg.
Miód Manuka MGO jest produkowany przez pszczoły żywiące się nektarem z kwiatów rośliny o nazwie Manuka, która rośnie tylko w Nowej Zelandii.
Działanie:
- ma korzystny wpływ na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego,
- dobroczynni działa na układu odpornościowego,
- poprawia wygląd skóry.
Z dotychczas przeprowadzonych badań wynika, że Miód Manuka MGO™ jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu - na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg.
Miód Manuka nie jest lekiem ani substytutem leku. W przypadku leczenia chorób zaleca się kontakt z lekarzem oraz pozostawanie pod jego opieką.
Sposób użycia: Należy spożywać 1-2 łyżeczki 3 razy dziennie przed posiłkiem. Opakowanie 500g przy spożywaniu trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około miesiąc.
Producent: MANUKA HEALTH NEW ZEALAND