Soja - nasiona na kiełki 20 g
Dostępność:
Jest
Opakowanie: 20 g
Informacja o produkcie:
Kiełków soi nie powinno się spożywać na surowo, tylko po lekkim podduszeniu (w wodzie lub na parze), co znacznie ułatwia ich przyswajalność i poprawia smak. Charakteryzują się orzechowym smakiem i najlepiej komponują się w daniach kuchni chińskiej.
Mają orzechowy smak. Najlepiej komponują się w daniach kuchni chińskiej.
Sposób użycia:
W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: nasiona należy moczyć od 10 do 12 godzin w letniej, przegotowanej wodzie. Następnie, należy ułożyć je na talerzu wyłożonym wilgotną gazą lub ligniną i odstawić w ciepłe, zacienione miejsce. Co kilka godzin całość należy spryskiwać wodą. Po 4-6 dniach kiełki są gotowe do spożycia.
Producent: DIET FOOD